O polyfenoloch

Čo sú to polyfenoly vyrobené z hrozna?

Odborná literatúra opisuje hroznové jadro ako najbohatší zdroj polyfenolov spomedzi všetkých rastlín na Zemi. Prvá zmienka o blahodárnych účinkoch hrozna sa našli už v pyramídach.

 

Polyfenoly sú fantasticky silným prírodným prostriedkom na posilnenie imunity a sú silným antioxidantom.

Znalci na výživu nám vrelo poradia, aby sme konzumovali potraviny, ktoré sú dopestované z blízkych regiónov a nie potraviny dopestované tisíce kilometrov vzdialené od našej domoviny.

Rastliny používajú polyfenoly ako látku, ktorá slúži na obranu a ochranu seba a svojich plodov pred vplyvom nepriaznivých podmienok. Tieto látky tak zabezpečia obnovu a autoreprodukciu nielen rastlinného, ale aj ľudského organizmu.

Polyfenoly sú látky rastlinného pôvodu, ktoré reťazovými reakciami najúčinnejšie znižujú počet voľných radikálov v ľudskom tele. Významne bránia poškodeniu buniek a tkaniva.

 

Naše Polyfenoly obsahujú komplexnosť viac ako 3000 polyfenolických látok, medzi ktoré patria katechíny, epikatechíny, guercetin, rutín, resveratrol, antokyaníny atď.

 

My vám ponúkame výživový doplnok ŽI Polyfenol, ktorý sa vyrába v našom regióne z vyselektovaných hroznových jadierok, ktoré neprešli fermentáciou. Ide o 100% rastlinný produkt, ktorý sme naplnili do vegetariánskych kapsúl, ktoré sa pohodlne konzumujú.

Po niekoľkonásobnom šetrnom vyselektovaní, len tých vyzretých a zdravých semien z viniča hroznorodého sme získali super zdravú surovinu. Táto surovina podlieha niekoľkonásobným laboratórnym rozborom, kde sa preveruje čistota hroznového zrna voči rôznym plesniam a zdraviu škodlivým cudzorodým látkam. Toto samozrejme vieme preukázať.

Unikátny mikro púder  ŽI Polyfenol je vyrobený nanotechnológiou, ktorá dokáže rozbiť tvrdé hroznové zrno na častice o veľkosti v priemere 2 až 10 mikrometrov. Naše miniatúrne častice sú oblé. Žiadne ostré hrany. Preukázali to zábery vyhotovené na Lekárskej Fakulte Komenského Univerzity. (Pozri obe fotografie)

Pod elektrónový mikroskop sme dali aj produkt, ktorý je vyrobený klasický mletím. Veľkosť týchto úlomkov je v prieme okolo 250 až 500 mikrometrov.  Čo je však veľmi dôležité, jednotlivé častice týchto nekvalitných výrobkov majú ostré hrany, ktoré sa môžu zadrieť do čiev a spôsobiť rôzne zápaly, či rakovinu. Odporúčame, aby ste sa vyhýbali takýmto nebezpečným produktom a vôbec ich nekonzumovali!!

 

 

 

 

 

Naše ŽI polyfenoly sú vyrobené z hroznových jadierok a hroznovej šupky modrých odrôd viniča hroznorodého (Vitis Vinifera). Komplex týchto 3000 látok pôsobí v ľudskom organizme ako najsilnejší antioxidant. Antioxidanty sú vo všeobecnosti látky rastlinného pôvodu, ktoré dokážu ničiť voľné radikály, zabraňujú oxidácii (čiže starnutiu) organizmu a napomáhajú upraviť zdravý chod organizmu. Určite ste už čítali mnoho článkov, aké je zdravé a prečo treba piť červené víno.

Áno! Kvôli polyfenolom.

Chcete mať benefit z červeného vína a pri tom ho nemusíte vôbec piť? … máme pre vás riešenie…

Denná odporúčaná dávka na priemerného človeka, ktorý váži 75 kg, je 4 g polyfenolov. Denne môžete konzumovať polyfenoly v hocijakom väčšom množstve, ako je odporúčaná dávka a nebude to mať nijaký nepriaznivý účinok na váš organizmus, skôr naopak.

Konzumácia 4 g ŽI Polyfenolu zodpovedá konzumácii toľko polyfenolov, ako je v 2 litroch kvalitného červeného vína.

 

Ako fungujú polyfenoly v ľudskom tele: 

 

 

Naše polyfenoly majú povolenia, licencie a laboratórne rozbory:

 

  1. Osvedčenie o registrácii výživového doplnku na Úrade verejného zdravotníctva
  2. Potvrdenie o antidopingu
  3. Certifikát na výrobu hroznových polyfenolov
  4. Licencia na plnenie polyfenolov do kapsúl
  5. Mikrobiologické, Fyzikálno- chemické a chemické Engeticky rozbor sk
  6. Laboratórny test na enterobaktérie
  7. Laboratórny test na Escherichia coli
  8. Dôkladné testy na rôzne druhy plesní
  9. Negatívne výsledky testov na Salmonella spp.
  10. Negatívne výsledky testov na kvasinky
  11. Výrobok neobsahuje geneticky modifikované rastliny
  12. Výrobok je vyrobený v súlade so všetkými príslušnými národnými a európskymi právnymi predpismi
  13. Jedlý pre Lakto-ovo-vegetatiánov
  14. Pre citlivých ľudí
  15. Pre laktózových vegetatiánov

Po 4 rokoch sa nám podarilo naplniť polyfenoly do vegetariánskych kapsúl, ktoré umožňujú jednoduchú konzumáciu tohto výživového doplnku.

Čo dokážu polyfenoly?

Polyfenoly dokážu v ľudskom tele odlepiť od seba prilepené červené krvinky. Tým pádom odlepené červené krvinky dokážu na seba naviazať kyslík z oboch svojich strán. Keďže má organizmus v tele oveľa viac kyslíka, tým pádom lepšie funguje, regeneruje sa, pomalšie stárne a skôr sa uzdravuje.

Porovnajme spolu rozdiely medzi naším ŽI Polyfenoly a podobnými výživovými doplnkami:

 

  • ŽI Polyfenol podlieha rozsiahlym laboratórnym atestom, kde sa preukazuje čistota voči rôznym druhom mykóz a plesní, zdravotná bezchybnosť, obsah polyfenolov, antokyanínov a resveratrolu.
  • rozmer povrchu hroznového jadierka je približne 1cm štvorcový, konkurenčná technológia dokáže jedno hroznové zrno spracovať na 10 cm štvorcových. Naša nanotechnológia dokáže spracovať jedno hroznové zrno až na 50 cm štvorcových.
  • ŽI Polyfenol nevyvoláva žiadne alergické reakcie. Prešiel širokým testom na alegrickú intoleranciu. Neobsahuje žiadne pridané chemikálie, chemické zlúčeniny a ani farbivá, ako u všetkých ostatných výživových doplnkov.

„Vysoký obsah resveratrolu má v porovnaní s bielym predovšetkým červené víno, je to tak preto, že pri jeho fermentácii sa používajú aj šupky z hrozna,“ vysvetľuje PharmDr. Ľubica Laciková z Farmaceutickej fakulty UK v Bratislave. A práve v nich sa nachádzajú fenolické látky, medzi aké patrí aj resveratrol. Darí sa mu najmä v chladných a vlhkých viniciach, pretože vyšší obsah resveratrolu vo víne je spôsobený aj bojom rastlín proti zvýšenému výskytu plesní. Závisí však, samozrejme, aj od odrody viniča….

 

Účinky resveratrolu

  1. chráni srdcovo-cievny systém, okrem iného tým, že znižuje tvorbu „zlého“ LDL-cholesterolu a zvyšuje tvorbu „dobrého“ HDL-cholesterolu
  2. má kladný vplyv aj na pľúca, predovšetkým v prípade chronickej obštrukčnej choroby pľúc, ale aj pri astme
  3. bráni nadmernej zrážanlivosti krvi, je teda prevenciou trombózy
  4. má protirakovinové účinky, spomaľuje rast rakovinových buniek, je schopný ich aj ničiť, aktivizuje schopnosť regenerácie zdravých buniek
  5. má protizápalové, antibakteriálne a protiplesňové účinky
  6. má antialergické účinky, pretože neutralizuje vylučovanie histamínu
  7. znižuje riziko demencie, teda aj riziko vypuknutia Alzheimerovej choroby
  8. je efektívnym kozmetickým prostriedkom, pretože bráni predčasnému starnutiu, obnovuje kolagénové vlákna, udržuje hladkosť a pružnosť pokožky
  9. zvyšuje odolnosť organizmu proti stresu
  1. je veľmi efektívny pri retinopatii (poškodenie sietnice oka) u cukrovkárov a hypertonikov, má blahodarný vplyv na zrak

 

Pozor! táto časť obsahuje negatívne myšlienky,  nemusíte ju vôbec  čítať

Voľné radikály sa do tela dostávajú vdychovaním smogu, nekvalitnými potravinami, fajčením, stresovými udalosťami a náročnou fyzickou záťažou. Voľné radikály nepriaznivým spôsobom ovplyvňujú procesy starnutia a funkčnosť buniek nášho tela a sú súčasťou mechanizmov rôznych chorôb. Medzi ne patrí aj diabetes, hypertenzia, astma, infekcia, ateroskleróza, rakovina, oslabenie imunity, ale aj Parkinsonova či Alzheimerova choroba a podobne. Antioxidanty sú schopné znefunkčniť časticu voľného radikálu a zlikvidovať ju skôr, ako vyvolá reťazovú reakciu. Optimálny stav je, keď sú antioxidanty a voľné radikály v rovnováhe.

Porušeniu tejto rovnováhy hovoríme oxidačný stres. Medzi významné antioxidanty patria napríklad vitamín E, C, betakarotén, selén či zinok. Už spomínaný resveratrol je však 20-krát silnejší ako vitamín C, 5-násobne silnejší ako betakarotén a má 50-násobne vyšší antioxidačný účinok ako vitamín E.